keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Ostoslistalla- På inköpslistan - on the Shoppinglist

Moi!
Kunhan vähän lämpenee, päästään ostoksille. Istutuksia ei tänä kesänä tule kovin paljon lisää, kun meillä on muuta niin paljon ohjelmassa, mutta ruukkuja ja amppeleita pitää olla :)  PALJON ja tokin hoivaamista ja huoltoa vaativat viime syksynä multiin päässet kasvit.
Ensimmäinen suunnitelma näyttää tältäOnkohan lukijoissa ketään, joka on kokeillut laventelia astioissa, taikka saanut Tuijat talvehtimaan ruukussa? Kertokaapas kokemuksia :)

Hyötykasvejakin olen suunnitellut hankkivani, mutta niistä toisella kerralla. Mukavaa viikkoa ihanat ja toivotaan, että lämpenis ja kuivais nuo kelit!
 
Här får ni den första inköpningslistan, bara det först blir lite varmare. Det blir för det mesta krukor, korgar och lådor den här sommaren, för vi har så mycket annat kommande, så riktig plantering får vänta. Undrar nu, om det är någon som har provat Lavendelodling eller hur man övervintrar en Ceder i en kruka?
Det ska bli lite gagnväxter ochså, men om det tar vi en annan gång:) Ni får ha en fin vecka och hoppas det blir fort sol och värme!
Here I have the firs shoppinglist for the summer, but first have to wait for the weather to  warm up. It's going to bee lots of pots, baskets and boxes for the plants. Is there anyone who have growd Lavender in pots or inverned Cedar in pots or baskets?
I will buy some nifty veggieplants and berrys too. But we'll get to that later. Have nice week and I hope that it will be sunny!

<3 Pia

 

19 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää suunnitelma!
  Täälläkin ollaan into pinkeenä, että pääsisi kukkaostoksille. Ehkäpä viikonloppuna...Tänä aamuna oli järkytys, kun täällä oli maa valkeana ja räntää satoi vaan lisää. Onneksi aurinko on tullut esiin ja lumi alkaa olla muisto vain :)
  Mukavaa viikkoa Pia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räntää ja vettä meilläkin on tullut ja yö-pakkaset ovat vielä kovia. Mun ei passaa vielä ostaa kukkasia, kun en jaksa kiikutella niitä suojaan.. Mutta viikonlopuksihan onneksi oli jo luvassa kovastikin lämmintä :)
   Mukavaa viikkoa myös sinulle Ellen <3

   Poista
 2. Kivoja kesäjuttuja!
  Voi, kumpa nyt tuleva viikonloppu olisi lämmin, suututtavat jo nämä koleat säät!
  En tiedä omasta kokemuksesta muusta kuin, että monta vuotta tuijat oavat olleet ruukuissa ja ovat hyviä ja tuuheita!
  Kivaa keskiviikko iltaa Pia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos teidän korkeudella menevät ruukuiss talven yli, niin kyllä sitten meilläkin :)
   Mukavaa viikkoa Sari <3

   Poista
 3. Kyllähän se viikonlopuksi lupasi pariakymmentä lämmintä, että sen puoleen pääsee puuhailemaan!
  Kivoja suunnitelmia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispas kyllä ihana sellainen lämpöaalto! Odotellaan ja katsellaan :)
   Mukavaa viikkoa Minna <3

   Poista
 4. Luulenpa että puutarhaihmiset marssii viikonloppuna ostoksille kun on kuulemma luvattu aika upeaa keliä. Hienolta näytää suunnitelmasi! Laventeli olisi ihanaa käytävän reunalle ja toki ruukkuunkin. Yritin siemenestä kasvattaa, mutta huonolla menestyksellä. Puuhakasta loppuviikkoa Pia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin, että jos laventeli löytyisi taimena... olen kuullut tuon siemenkasvatuksen epäonnisuuden muiltakin. Sanoinkin Ahvenjärvellä tiistaina, että taitaa tulla kiirus heille viikonloppuna :)
   Puuhakasta loppuviikkoa sinnekin Satu <3

   Poista
 5. Kyllä tuijat ruukussa kasvaa, kunhan on tarpeeksi suuri ruukku ja muistaa pitkälle syksyyn kastella. :D Laventelia mietin itekki. Se ois kiva, mutta haluaisin sen myös ruukkuun.. :) Kivaa loppuviikkoa myös sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Helinä, jos löydät Laventelintaimia, vinkkaappas mullekin :) Siemenistä kuulemma lähtee huonosti...
   Loppuviikkoja sinnekin <3

   Poista
 6. Kylläpä näyttää ihanan hempeeltä. :)
  Ihan sinun tyylisiä kaikki. Minäkin olen suunnitellut yhtä ja toista, mutta toistaiseksi hahmottaminen on äärimmäisen vaikeaa, kun kaikki on vielä niin keskeneräistä. Takaterassiin on tulossa laajennus, kaikki "pihapuut" on kaadettu (siis taloa lähimmät) ja mehtäähän riittääkin sitten joka puolella riittämiin. Polttopuita alkaa olla jo seuraavaksi vuodeksi ja kun kaikki muutkin puut on kaadettu, riittää niitä seuraavalle10 vuodelle... Mukavata hommaa, mutta välillä kyllästyttää. Ois kiva, kun vaan kaadettais puut ja sitten jotkut näkymättömät pikkuapulaiset kasaisi, keräisi risut, veisi pois, pilkkoisi ja pinoaisi polttopuut. :D
  Mistähän sellaisia löytäisi... Ja sitten tuo piha-alueen hahmottaminen, kun tässä on tätä lääniä, että mihin mitäkin laittaa jne. Miten niin talon suunnitteleminen oli paljon helpompaa, kun oli selkeät neliöt...

  Aurinkoista päivä siitä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kuulostaa niin tutulta hommalta, mitä meillä harrastettiin viime keväänä :) Mutta nyt kaikki on suit sait poissa :) Teilläkin kannattaa varmaan aloittaa ihan pienesti LÄHELTÄ taloa, kehitellä niitä TEILLE tärkeitä "paikkoja" mm. istuskeluun, hyötypuutarha, vilpola, kukkatarha...jne. tai mitä sitten ikinä pihalta toivottekin. ja sitten kun muistaa, ettei haukkaa liian isoa palaa kerrallaan ;) helppoutta haen itse ja yritänkin aina rajata kaiken minkä teen. Siitä se lähtee!
   Apulaiset olisivat kyllä kivoja, mutta itse tekeminen on kuitenkin mukavinta vaikkakin jotkut asiat joskus tuntuu ARG!!
   Aurinkoista päivää sinnekin :)

   Poista
  2. Jep, näin on suunniteltu. Autotallin paikka on nyt nro 1 ja se näyttää löytyneen. Nyt kun kaikki puut ovat poissa edestä, voi alkaa tasaamaan noita ärsyttäviä heinittyneitä maakasoja ja nostamaan kantoja ja ja... ajamaan tonneittain maata tähän pihaan korokkeeksi ja tasoitella taas maakasoja ja... kyllä se siitä! :)

   Poista
  3. Täytyy vielä lisätä, että moni luulee että me laitetaan koko piha nurmikoksi, mutta ei tod. Haluamme mahdollisimman helppohoitoisen, siistin ja meidän näköisen. Omassa kodissani sitä "turhaa" nurmikkoaluetta oli riittämiin ja sitä lykättiin takapuoli pitkällä aina vuorollaan kesäisin. Pihalla voi olla muutakin kivaa kuin hirveästi nurmikkoa. :)Täytyy katsoa noista sinunkin lukemista blogeista, josko niissä olisi jotain puutarhaan liittyvää, niin saisi inspiraatiota lisää.

   Poista
  4. jeps tuo lista kannattaa käydä läpi ja totta tosiaan miksi perustaisit jalkapallokentän jos ei ole tarkoitus pelata ;) Hyvä siitä tulee :)

   Poista
 7. There were a lot of delicious, beautiful pots and flowers.
  Yes it must be a great summer with all this in place in the garden.
  Good evening from Marit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Marit <3 and Good Morning ;) Yet we have nothing on our yard and the shoppinglist are growing and growing....Just waiting for warmer weather!
   Have a nice day and I love your blog <3

   Poista
 8. Hienot suunnitelmat. Laventeli on kyllä ihana. Laventelia mulla kärvisteli viime kesänä niin maassa kuin ruukussakin. Kyllä nuo molemmissa kukkivat jonkin verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O'ou, tieto lisää tuskaa...olen kuullut, että vaikea on tuo laventeli ja siispä minun on ihan pakko kokeilla ;)
   Mukavaa päivää Satulle :)

   Poista