torstai 10. huhtikuuta 2014

Pihaa viime kesältä- Gården i förra sommaren- The garden last summer

Moi!
Maa on vielä jäässä ja meillä on kyllä oikeasti vielä lumikasojakin pihalla, joten vielä ei päästä pihahommiin. Ajattelinkin vilauttaa teille vielä viime kesältä muutamia kuvia, koska kaikki lukijat eivät ole olleet matkassa alusta saakka.
Ennen näitä kuvia, pihalta on kaadettu n 40 puuta ja katkottu pois eräskin puska. Ruusua ja vadelmaa oli ihan joka paikassa....
Nämä kaikki kolme ensimmäistä kuvaa ovat samasta paikasta. Kuvat ovat kesäkuulta

Det är fortvarande fråst varje natt och vi har faktiskt snö på gården ännu! Så jag tror att vi får lite vänta innan vi startar up med trädgården.
Här får ni nogra bilder från förra årets juni....

It's still to could to start doing things in the garden. We still have some snow here and there! But here i've got some pictures from June last year...


Tässä vaiheessa vanha ölysäiliö on kaivettu pois ja salaojaputket laitettu paikoilleen..Seuraavaksi oli tulossa routaeristeet, jota entuudestaan ei ollut!
 

Tässä on jo vähän siistimpi 


Tässä vähän kuvia, miltä näytti, ennen kuin kaivinkone oli tullut töihin 
Kellarihan täytettiin lekasoralla ja tuossa kivijalassa oli ikkuna. Ukkokulta suunnittelee tuossa aukon umpeenmuuraamista.
 

Kivijalka käytiin tarkasti läpi ihan ympäriinsä ja korjattiin tarvittavat kohdat. Sen jälkeen se myös maalattiin sävyllä "betoni", näissä kuvissa se on vielä sininen!


Talo oli ostettaessa vihreä. Tämä kuva on samasta ikkunasta, mikä nyt jää terassin katon alle..Kun kaikki kannot, juurakot  ja pintamaat oli viety pois, laitoimme uudet ruokamullat koko pihalle. Samoin nurmi saatiin kylvettyä juhannukseksi :)
Heti kun ruoho vihersi, aloin laittamaan noita kiveyksiä sokkelin ympärille. Ämpärillä piti kantaa, koska nurmi oli vielä niin pehmeä, että kottiksista olisi jäänyt karmeat urat.Tässä kuvassa onkin myös nurkka- ja ikkunakoristelaudat jo paikoillaan. Ukkokulta suunnitteli ja asensi paikoilleen, minä maalasin :)


Roskakatoksen valmistuminen oli kiva ja palkitseva yksityiskohta. 
Pieni mutta tärkeä asia ja niin kiva silmälle :)


Mukavaa päivää :)
Ha en fin dag igen :)
Have a nice day :) 

<3 Pia

8 kommenttia:

 1. Onpas teillä ollut hommaa ja kuntoilutkin on tullut siinä samassa ;)
  Kaunista on tullut ja aivan ihana tuo roskakatos!
  Mukavaa päivää sinullekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen <3
   Kyllä hommaa piisasi koko kesälle ja syksyllekin :) Ja tehtävää jäi tulevallekin kesälle....

   Poista
 2. Paljon on työtä vaatinut, mutta onpa hieno lopputulos! Oliko teillä selkeä visio miltä kaikki valmiina näyttäisi vai muotoutuiko matkan varrella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3
   Visio oli lopputuloksesta, ainut mitä ei tiedetty hommaan ryhtyessä, oli että minkälaiset ikkunakoristeet tulisi olemaan. Ajatus oli, että hieman koristeelliset, mutta ei liikaa koukeroita.

   Poista
 3. Muutos on huikee ja kiva palautella mieleen ennen-jälkeen kuvilla :)
  Täällä on päästy jo takapiha haravoimaan....TULE TULE KESÄ!!!
  Etupiha onkin vielä märkä ja jäässä joten sen siistimistä joutuu oottelemaan vielä tovin.
  Aurinkoa loppuviikkoonne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kesä näköjään vielä tule, kun on taas vaihteeksi ihan valkoinen maa! Mutta pääsipäs paremmin ostofiiliksiin, ostin nimittäin hetki sitten osan ensi JOULUA ;)
   Toivotaan aurinkoa myös teitin viikonloppuun <3

   Poista
 4. Ihania muutoksia olette pihalle tehneet! Kaunista ja selkeää!
  Mukavaa loppuviikkoa Piia<3

  VastaaPoista