perjantai 10. tammikuuta 2014

Helppo piirakka- Lätt paj- Easy pie

Moi!
Jos olet kevään keventäjiä, älä lue tätä ;)
 Hyvän ja helpon piirakkaohjeen löytäminen on tuottanut tuskaa, varsinkin kun sen pitää olla gluteeniton ja vähälaktoosinen. Monenlaista ohjetta olen kokeillut, maku on monestikin ollut kohdallaan, mutta rakenne epämiellyttävä. Useimmiten ihan haperoa murenevaa hötyä!
Tässä joku aika sitten löysin jostakin tämän ohjeen. Tein ensi suoraan yhden piirakan ja totesin, että sama ongelma; murenevaa hötyä! Päätin kuitenkin kokeilla oman version, jossa turvotin maidon joukkoon teelusikallisen Psylliumia. Yes!!! Rakenne on täydellistä ja maku hyvää. Tuossa kuvassa nyt on sellainen arki-versio, oishan tuohon päälle voinut vielä laittaa jotain kivaa....

Hej!
Om du bantar, läs inte vidare ;)
Ett gott och enkelt resept för paj, har varit jättesvårt att hitta, särskilt när det ska vara glutenfritt och laktosfattigt. Många resept har jag ju prövat, men alttid har det varit något fel på konsistenssen, det har bara blivit en massa smulor, dock smaken har varit bra.
Nu har jag hittat ett resept som jag lite ändrade på, och nu ska vi njuta av perfekt paj! Jag tillägde 1 teesked psyllium i mjölken och lät den först svälla i 10 min, innan jag tillägde den i degen.

Hello!
If you are trying to loose your weight, don´t read further ;)
A good recipe for a pie, wich should be both gluten- and lactose-free, has been difficoult to find. There have allways been a problem with the conctituton, only a lot of crumb. Now  have I found a perfect recipe! I´ve added 1 teaspoon of plantainpowder with the milk and now are the pie just perfekt!



Ja ohje, recept, recipe:
3 munaa egg, eggs
6 dl gluteenitonta jauhoseosta, glutenfri mjöl, glutenfree flour
4 dl sokeria, socker, sugar
4 tl leivinjauhetta, bakpulver, bakingpowder
3 rkl kaakaota, kakao, cocoa
3 tl vaniljasokeria, vaniljsokker, vanillin
2,5 dl maitoa, johon turvotetaan 1 tl psylliumia n. 10 min, mjölk, milk
200 g voisulaa, smält smör, melt butter
paistetaan 200 asteessa n. puoli tuntia, 200 grader 1/2 timme, 200 degrees for 30 min

Kuorrutus, glasyr, icing
8 rkl kahvijuomaa, kall kaffe, cold coffee
8 rkl voisulaa, smält smör, melt butter
3 rkl kaakaota, kakao, cocoa
4 tl vaniljasokeria, vaniljsokker, vanillin
400 g tomusokeria, florsocker, icing sugar

Lisäsin tuohon kuorrutukseen pari teelusikallista kanelia :)

Herrrrkullista loppupäivää!
Ha en smaklig dag!
Have a tasty day!

Pia

12 kommenttia:

  1. Vieläks jäi.. Jalat jo kopsuttelee sinne suuntaan! Nam. :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulliselta!
    Ihanaa perjantaita:)

    VastaaPoista
  3. Nam! Minähän en itse syö, mutta jostain syystä minulla on aina jonkun dieetin aikaan hirveä himo leipoa muille. :D
    Psyllium ja Ksantaani ovat kyllä loistavia keksintöjä. Gluteeniton pullakin onnistuu tosi hyvin psylliumilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, sää oot jo noihin tutustunut. Mulle nuo molemman aineet oli ihan outoja entuudestaan, onneksi eksyin "väärälle" hyllylle ruokakaupassa... hyvin tuntuu toimivan, paitsi, että arvaalamma menee välillä määrät ;)

      Poista
  4. Hei. Jos saa sanoa niin mielestäni liian sekavaa teksti jos montaa eri kieltä on. muutenhan tämä blogisi on aivan ihana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitos kommentistasi :)
      Blogin kirjoitus on minulle harrastus ja tänä vuonna harrastan myös kieliä... minulla on myös lukijoita muualta maailmasta ja tuo google-kääntäjä on kyllä ihan järkyttävä. Kirjoittelen nyt näin jonkun aikaa, koita kestää :) ja toivottavasti pysyt jatkossakin lukijana, vaikkakin anonyyminä.

      Poista
  5. Ihanan paksua tuo leivos, voi kun onkin vesi kielellä tuota katsoessa,,,nam, nam :) jos asuisin lähempänä, tulisin kahville :)
    Kivaa viikonloppua sulle Pia !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän Sari sulle pakkasessa aina vähän jemmassa, jos sattuis tulemaan teillä reissua tänne päin :)
      Kivaa viikonloppua teillekin!

      Poista
  6. Hyvälle näyttää, mutten nyt taida leipoa - sattuneesta syystä... Mukavaa viikonloppua, Pia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, eipä saa nyt langeta :) mutta sitten vähän myöhemmin voi taas herkutella...ja sullahan on tuo vauhti ollut ihan hurja! Mukavaa viikonloppua teillekin!

      Poista