maanantai 21. tammikuuta 2013

Kisulit

Hei!
Näistä meidän kissoista on tullut paljon kyselyitä :)

Kaksihan niitä meillä on: Osku & Peppi

Tuo "sininen" on Peppi ja "cremen- värinen" on Osku. Ovat sisaruksia. Osku täyttää kesällä 4 v ja Peppi 2v.

Ragdoll on kissa, joka hurmaa omaa lemmikkiä etsivän yleensä sinisillä silmillään ja pehmeällä ulkomuodollaan. Kuitenkin, kun rotuun tutustuu paremmin, huomaa, että ragdolleille tyypillisintä on niiden luonne. Ragdollit ovat rauhallisia, seurallisia ja syvästi ihmiseen kiintyviä.

Ragdoll leikkii ja puuhaa iloisena, ja väsyttyään se käpertyy syliisi nukkumaan, ellei sylisi ole sattumalta jo toisen ragdollin valtaama. Toinen leimallinen piirre on nimittäin niiden sukurakkaus. Kun perheeseen on hankittu ensimmäinen ragdoll, tulee tunne, kuin jotain puuttuisi, ja hetken päästä perheessä yleensä asuukin kaksi ragdollia onnellisena toistensa ja omistajansa seurasta.

Ragdoll on saanut nimensä riepunukkemaisesta olemuksestaan. Kun ragdoll-kissan ottaa syliin, se rentoutuu ja tuntuu veltolta kuin räsynukke. Tämä on puhtaasti luonneominaisuus ja kissa tekeekin niin vain silloin, kun se sitä itse haluaa.
Ragdollien hurmaavin piirre on niiden luonne. Seurallisuus, leikkisyys, lempeys, luottavaisuus, älykkyys ja huumorintaju ovat rodulle tyypillisiä ominaisuuksia. Ragdollit ovat aina siellä, missä ihmisetkin ovat, ja ne osallistuvat kaikkeen, mitä perheessä tehdään. Ne ovatkin luonteeltaan enemmän koiranpennun kuin kissan kaltaisia ja kiintyvät syvästi perheeseensä.

Ulkonäöltään aikuinen ragdoll on komean näköinen, suuri ja lihaksikas kissa. Naaraat jäävät kuitenkin uroksia huomattavasti pienemmiksi. Kun urokset voivat kasvaa jopa 10-kiloisiksi jässiköiksi, jäävät naaraat usein noin 4-5 kiloa painaviksi tytön tylleröiksi.
Ragdoll kasvaa hittasti ja nykäyksittäin. Täysikasvuinen se on harvoin ennen kolmatta ikävuottaan. Ragdoll on päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan maailman suurimpana kesykissana. Tämä uros painoi runsaat 7 kg.
Ragdollin rotutyypillinen ulkonäkö syntyy sen leveän kolmion muotoisesta päästä ja hieman etukumarasta asennosta. Asento johtuu siitä, että sen takajalat ovat etujalkoja hieman pidemmät. Kolmion muotoista päätä puolestaan  korostavat kolmion jatkeeksi asettuvat korvat, jotka ovat hieman eteenpäin kallistuneet ja kaukana toisistaan. Ragdollien häntä on pitkä ja tuuhea, tassut isot ja pyöreät. Varpaiden välissä on tupsut.
Ehkä huomattavin yksityiskohta ragdollissa on kuitenkin sen siniset silmät. Väristä ja kuvioinnista riippumatta ragdollin silmien tulee olla kirkaan siniset - mitä tummempi väri, sen parempi.
Ragdollien turkki on puolipitkä, kaunis ja hyvin silkkinen. Turkki on pituudestaan huolimatta helppohoitoinen, sillä se ei takkuunnu helposti.
  (Lainattu Suomen Ragdoll Kissayhd. ry:n sivuilta) Suloisia ja suuria, vai mitä?

Ja enimmäkseen parhaat kaverit!

Ihanaa viikkoa ystävät :)

-Pia-

 


 

2 kommenttia:

  1. Suurilta ja suloisilta näyttää, aivan mahtavia <3 ja hieno koti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos molemmista kommenteista <3 Suloisia ovat ja kotiimme ollaan niin tyytyväisiä <3

      Poista