lauantai 29. syyskuuta 2012

EI SUOSITELLA KEVENTÄJILLE :)

Hei!
Vilunväristyksiä ja nälkää poistamaan....
TUHTI-piirakka,
suolainen ja ruokaisa


Pohja:
6 dl vehnäjauhoja
300 g voita
2 kananmunaa jääkaappikylmänä
( munat voi korvata 2 dl:lla vettä, kevyempi)

Vaivaa käsin tasaiseksi palloksi ja pistä jääkaappiin levähtämään n.20 min

Kaulitse taikina tasaiseksi levyksi pellille, saa nousta reunoille ja paista uunin alimmalla tasolla 250 C n. 10 min

Esipaistetun pohjan päälle laitetaan haluttu täyte (tähänhän käy melkein mitä vain!)

Tällä kertaa kuullotin pannulla kasvissuikaleita 500g
lisäksi
sieniä
sipulia
valkosipulia
tomaattia
kinkkukuutioita 150 g

Täyte kaadetaan esipaistetulle pohjalle

Täytteen päälle gratiini
käytin tällä kertaa
5 dl ruokakermaa
1 pkt koskenlaskijaa voimakasta sellaista .)
5 kananmunaa

Juusto sulatetaan kattilassa miedolla lämmöllä kerman joukkoon, anna jähtyä
jähtuneen juustokerman sekaan kananmunat, riko rakenne, ei tarvitse vatkata

Lopuksi gratiini koko komeuden päälle ja seuraksi hieman juustoraastetta

Paistetaan uunissa alimmalla tasolla 225 C n. 45 min, tai niin kauan kun munakermaseos on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin


Ja malta hieman, ennen kuin alat maistelemaan, on kuuuuumaaaa...


Nam nam oikein hyvää...

...ja toinenkin pala menee ihan väkisin...


Mielettömän hyvää ja poistaa taatusti nälän!

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!

-Pia-


3 kommenttia:

  1. No tulihan nälkä nyt.. No onneksi kello on jo niin paljon ettei ole enää asiaa jääkaapille, ainakaan noin herkulliselle iltapalalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli, voin vakuuttaa ja tuostahan on helppo soveltaa myös gluteeniton ja maidoton versio ja täytteeksi käy todellakin mitä milloinkin mieleen juolahtaa :)
      Ja pian saa alkaa harjoittelemaan Joulu-herkkuja......:D

      Poista
  2. Näyttää tooosi herkulliselta ja ihan tuoksuu tänne asti, täytyy kyllä kokeilla :`)

    VastaaPoista