maanantai 2. joulukuuta 2013

Luksusfudge

Hauskaa Joulukuun tokaa!
Meillä karkkihommat jatkuivat eilen


Tein oman receptin mukaan
N 3dl pähkinöitä/ rusinoita/ mantelirouhetta/ kuivattuja ananaspaloja
1 rkl voita
1 hyppysellinen suolaa
3 levyä Royal-suklaata (gluteenitonta) a 120g
1 prk kondensoitua maitoa
2 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon  kondensoitu maito ja voinokare. Lisää pähkinät, rusinat, mantelit, ananas, sokeri ja suola.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan n 15*25 cm ja anna fudgen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi paloiksi ja säilytä kannellisessa rasiassa jääkaapissa.
Nam!

Suklaa voi olla talous tms suklaata, pähkinät voi korvata jollain muulla mistä tykkää. Royal suklaa on gluteenitonta, joten sitä voi tarjota myös keliaakikoille. Tosin pähkinöille ja mantelille ovat monet allergisia, joten muistetaampas sitten varmistaa sopivuus ennen vieraille tarjoilua!

Toffee-ohjetta ovat monet kyselleet ja laitankin se tänne joku päivä :)

Makoisaa maanantaita!
-Pia-

4 kommenttia:

  1. Nam! Minä ostin uusimman Kotilieden leivontanron,siinä oli paljon gluteenittomia joululeivonnaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu munki pitäs opetella leipomaan gluteenitonta, kumpa vaan löytyis jotkut kivat suolasen ja makian reseptit, nii sittehän sitää pärijää pitkälle .)

      Poista
  2. Nami, nami , mitä herkkuja olet tehnyt, noita kyllä vois kokeilla...!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, ja kuivat aineksethan voi käytännössä olla mitä vain, keksin muruja, karkkeja (vaahtokarkit sopii muuten hyvin), muroja, mitä nyt kukanenkin kaapistaan löytää :)

      Poista